KIVANÇLIYIZ, COŞKULUYUZ, GURURLUYUZ,

Değerli meslektaşlarımız!

Daha önce de duyurduğumuz gibi Tıbbiyeli Hikmet heykeli İzmir Ticaret Odası önündeki yerinde, kentin son derece seçkin noktasında İzmir’le buluştu.

Bugün yapılan açılışa katılan meslektaşlarımızın coşku ve gururunu yüzlerinden okumak hiç zor değildi!

Açılışa İzmir’in yanı sıra İzmir dışından katılımcılar da vardı.

Tıbbiyeli Hikmet’in torunu meslektaşımız Burak Boran ve yine meslektaşımız olan değerli eşleri Perran Boran onur konukları olarak açılıştaki yerlerini aldılar.

Diğer yandan Tıbbiyeli Hikmet heykelini yontan heykeltraş Pınar Öktem de açılışı onurlandırdı.

Açılışta ilk sözü alan ve Tıbbiyeli Hikmet’in romanının da yazarı olan meslektaşımız Prof Dr Suat Çağlayan Tıbbiyeli Hikmet’in yaşam öyküsünden ve heykelin İzmir’e kazandırılış serüveninden söz etti.

Tıbbiyeli Hikmet’in torunu Dr Burak Boran da yaptığı kısa konuşmayla duyduğu onur ve gururu hepimiz adına seslendirmiş oldu.

Programda Askeri Tıbbiyeliler Derneği adına Dr. M. Faruk Atilla ve İzmir Hekimgüçbirliği adına Dr Suat Kaptaner İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e şükran plaketlerini sundular.

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr Lütfü Çamlı konuşmasında Tıbbiyeli Hikmet’in 14 Mart ruhuna can veren kişiliğine vurgu yaptı.

Son olarak söz alan İBB Başkanı Tunç Soyer geçmişimize, atalarımıza ve büyüklerimize sahip çıkmanın anlamına vurgu yaptı. Bu bağlamda, Tıbbiyeli Hikmet heykelini İzmir’e kazandırmış olmaktan dolayı gururlu olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından biz Tıbbiyelilerin öncüsü, yol göstericisi ve kutup yıldızı olan Tıbbiyeli Hikmet’in anıtının açılışı yapıldı.

Böylelikle biz Tıbbiyeliler İzmir’de önemli bir buluşma ve birleşme mekanına sahip olduk!

Bugünkü coşkumuzu, onurumuzu ve gururumuzu anlatmaya sözcüklerin yetmediğini ifade ederek biz hekimler ve elbette ülkemiz için son derece önemli bir kişilik olan Tıbbiyeli Hikmet’i İzmir’le buluşturanlara sonsuz şükranlarımızla…

İZMİR HEKİMGÜÇBİRLİĞİ