TTB KAPATILAMAZ!

Bir yanda Covid 19’la baş etme çabaları!

Diğer yanda sağlık yönetimi ve TTB kaynaklı salgına ilişkin farklı açıklamalar!

İktidar da, TTB de eleştirilebilir.

Kaldı ki, İZMİR HEKİMGÜÇBİRLİĞİ uzun yıllardır TTB’yi, daha doğrusu TTB’ye egemen olan etnikçi-bölücü anlayışı eleştirmektedir. Bu bağlamdaki eleştirilerimizin temel dayanağı TTB’nin hiç gerekmediği halde aşırı derecede siyasi tutum almasınadır! Atatürk’e, ulusal değerlere ve Cumhuriyet’e sahip çıkmayan TTB’nin etnikçiliğe yakın duruşu önde gelen eleştiri gerekçemiz olmuştur!

Çok iyi biliyoruz ki, TTB bu tutumunu keskinleştirdikçe hekimleri birleştirmek bir yana hekimlerin güvenini kazanma şansını yitirmektedir.

Eleştirmek başka, TTB’nin kapatılması isteğini seslendirmek başkadır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “TTB Kapatılsın!” çıkışı gerekçesi ne olursa olsun kabul edilemez!

TTB’nin kapatılmasına değil, Türk hekimlerinin TTB’nin başına çöreklenen yanlış ve hekimlere yarar sağlamayan anlayışı değiştirmesine gerek olduğunun altını çizme gereği duyuyoruz!

Çözüme, açık, saydam ve demokratik yollarla erişilebilir.

Saygılarımızla…

İZMİR HEKİMGÜÇBİRLİĞİ