BASINDA HEKİMGÜÇBİRLİĞİ 2

Değerli meslektaşlarımız!

HEKİMGÜÇBİRLİĞİ kadınlarının elini taşın altına koyması yazılı basında da ilgi gördü.

Bilginize sunarız.

İZMİR HEKİMGÜÇBİRLİĞİ

İZMİR TABİP ODASI YÖNETİMİNE KADINLAR ADAY

İzmir Tabip Odası’nın bu ay yapılacak genel kurulunda yönetime Prof. Dr. Çimen Gülben Olguner’in başkanlığında 7 kadın hekimden oluşan ‘Hekim Güçbirliği Grubu’ aday oldu.

İzmir Tabip Odası Genel Kurulu, 10 Nisan Pazar günü odanın Alsancak’taki binasında yapılacak. Bu tarihte çoğunluk sağlanamazsa 16 Nisan’da İzmir Barosu’nda toplanacak genel kurulda seçimler 17 Nisan Pazar günü Konak Salih İşgören İlkokulu’nda gerçekleştirilecek.

Oda yönetimine ‘Hekim Güçbirliği’ grubu adına Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Anezteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Çimen Gülben Olguner, tamamı kadın hekimlerden oluşan liste ile adaylığı açıkladı. Olguner’in listesinde şu isimler yer alıyor:

“Nazife Sefi Yurdakul, Lütfiye Akalın, Fatma Yurttaş, Funda Müftüoğlu, Zehra İlke Akyıldız, Feriyde Çalışkan.”

“AİLE HEKİMLİĞİ CEZA YÖNETMELİĞİ KALDIRILMALI”

Olguner’in, adaylığı ve seçimlerle ilgili şu açıklamayı yaptı:

Hekim Güçbirliği’nden kadın hekimlerin öncülüğünde hekime ve kadına yönelik şiddete karşı kesin caydırıcı yasal düzenlemeler için hep birlikte el ele omuz omuza mücadele edeceğiz, söz veriyoruz. Bu düzenlemelerin acilen hayata geçmesini sağlayacağız. Hekime şiddetin kaynağı ‘Sağlıkta Dönüşüm Politikaları’ ile artan iş yüküdür. Özellikle muayene randevu sürelerinin insani ve bilimsel ölçütlere indirilmesi için mücadele edeceğiz. 5 dakikada bir hasta randevusunu, sekretersiz hekim çalıştırılmasını asla kabul etmiyoruz.